2010. november 13., szombat

Jövőre, veled, ugyanitt 2.

Pénteken du. csörrent a telefon. Édesanyám hívott, hogy lenne e kedvem eljönni a Madách Színházba a Jövőre, veled, ugyanitt 2. darabra? Én azt mondtam persze hogy van.
Ehhez azt kell tudni, hogy neki van egy ismerőse aki Madáchban dolgozik, így teljesen ingyen nézhettük meg ezt a darabot, illetve ezt megelőzően a Sors bolondjait.
A darabra jó formán utolsó pillanatokba tudtunk bemenni, mivel anyám elég későn ért a színházból, de nem maradtunk le semmiről.
Én mondjuk eléggé fáradt voltam a darab alatt, pedig du. vmennyit aludtam.

A darab ahogy címéből is kiderült egy folytatás még pedig George és Doris kalandjainak a folytatása. Az első résszel ellentétben ez jó formán csak prózai darab, mindössze egy dal csendül fel benne. Gálvölgyi János és Hernádi Judit alakítják George-t és Doris-t, a darabban, és ami még különbség, hogy itt nincsenek más szereplők darabok, mint pl. a takarítónő az első részben, aki időre időre megjelent.
A darab 1976-ban kezdődik és 1993-ban ér véget.
Középkorúak amikor kezdődik, és végén már idős emberek.
De persze közben sok a történés, sok a dráma.
George felesége, Hellen meghal. Ez már rögtön a darab elején kiderül.
George megkéri Doris kezét, de ő ezt visszautasítja, mondván, hogy lánya, Georgina még nagyon fiatal.
Majd 1980-ba ugorva teljesen új helyzet alakul ki. Ugyanis ekkor George teljesen fiatalos külsővel, festet hajjal jelenik meg. És kiderül, hogy felcsípett és felcsinált egy fiatal lányt, Cassandra-t.
1981-ben már bébivel jelenik meg George, és megkéri, hogy Dorist hogy legyen az anyja a kis Dorisnak, ugyanis Cassandra otthagyja őt a gyerekkel. Hisz George Dorisnak nevezte el a bébit. Doris erre nemet mond, mivel azt mondja hogy ő rossz anya. Ekkor kiderül, hogy Georgina heroinfüggő lett, és hogy elvonón is volt többször, de el is szökött onnan, az utolsó szökése után nem is látták.
1986-ban Doris az aki teljesen megváltozik, teljesen fiatalos külseje lesz. És kicsattanóan boldog, aminek az az oka, hogy Georgina végül is hazajött, miután leszokott a kábszerről.
Ráadásul írt egy könyvet is Jövőre, veled, ugyanitt címmel. Ami kettőjük történetéről szól.
Ezért könyvért kapott egy előleget amit George-nak ad oda, ugyanis George-t kirúgták az állásából, mivel már 62 éves.
Következő kép 1992 ekkor George elegáns ruhában jelenik meg, egy méregdrága órával kezén, és kezében egy kocsikulccsal, amin RR monogram van, ami Dorisnak nem esik le, hogy mit takar.
Igaz ekkor Doris már nagyon beteg, amire George is rájön, mert elolvassa az asztalon levő papírt.
Következő kép 1993 esküvőre készülődnek.
Ugyanis időközben Doris és Harry elváltak. De amikor kinyitják az ajtót, meghallják az esküvői zenét, akkor végül is meggondolják magukat, és elszöknek.
A darab így zárul végül.

Nagyon szórakoztató darab volt. Sokat lehetett rajta nevetni, de vhogy a fáradtság miatt is pl. nem volt olyan élményem mint a Sors bolondjai ami után az jött le, hogy ez döbbenetes jó volt.
Itt talán az is bejátszott, hogy a szereplők idősebbek voltak, és a nagy vidámság ellenére elég komoly dolgok is előkerültek. Persze ezt a két darabot nem lehet összehasonlítani, nem is akarom, csak az utólagos élmény szempontjából említettem meg.

Persze ettől független nagyon szórakoztató maga a darab. Érdemes megnézni, hisz akár még tanulni is lehet belőle, hogy mit csinál jó az ember, mit csinál rosszul, milyen gyarlóságai vannak.
És hogy mi is az amit két embert mind végig egymás mellett tart.

2 megjegyzés:

  1. Hallottam erről a darabról, és rajta is van a listán, hogy majd 1x meg szeretném nézni. Ez a bejegyzésed csak megerősített ebben :)

    VálaszTörlés
  2. Te folyamatosan meglepsz vmivel.
    Örülök, hogy ha bejegyzésemmel sikerült megerősítened ezt az elgondolásodat.
    Próbáltam összefoglalni miről szól a darab, és érzéseimet elmondani, hát az érzésekből ennyi jutott, ez nem igazán én asztalom, de azért is próbálok a minél jobbra törekedni.

    VálaszTörlés