2011. április 9., szombat

Kőrösi Kolesz - 2011 április 6 - Bëlga koncert - 4.

Negyedszer is Bëlga koncert azidén. De ez az idén első alkalom amikor barátaimmal mentem koncertre. A koncert hely maga ahogy jó pár más ilyen hely, nem volt új számomra, ugyanis 3 éve már jártunk itt. Abból a koncertből ami megmaradt az hogy kalauzt kétszer is lenyomták, két külön alappal, illetve hogy hangosítás nem volt jó.
A koncert maga egy kollégiumon belül volt, még pedig Kelenföldi Pu.-Sasadi úttól nem messze.
Elég korán érkeztünk óvatosságból, jó formán alig lézengtek akkor amikor megérkeztünk, ez pl. abból is lemérhető, hogy ahogy beléptünk a koliba, a legközelebbi pultnál még kassza sem volt, de azért dobozos Kozel-el kiszolgáltak minket. Ezután kerestünk valami helyet, ahova leülhetünk.
Ezt meg is találtuk, és még pár italpultot, ahol már volt rendes kiszolgálás, ezt ki is használtuk egyből egy-egy koktél formájában, amit követett egy hamburger amit szabadtéren fogyasztunk el, majd még utána még egy koktél.
És természetesen a koncertre is akadt is egy kis frissítő sör formájában.
Az idő közben telt és telt, de nem elég gyorsan, ahogy az ilyenkor lenni szokott.
És a várakozás alatt már kis színpad előtt / amihez viszonylag közel voltunk/ már gyülekeztek, ugyanis koncert következett, illetve először behangoltak, és utána kezdődött a koncert. De a mi koncertünkre még várni kellett.Ekkor még be sem lehetett menni a nagy színpadra, két biztonsági ott állt az ajtó előtt ugyanis. De azért mi ravasz módon az ajtó mellé, hogy ha nyitják, akkor egyből tudjunk majd menni, és ezt jól tettük. Hisz ezáltal lett helyünk az első sorban, ami nagyon hamar megtelt nem mellesleg. Mi jó szokás szerint Még5-el szemben foglaltuk el helyünket a bal szélen.
Koncert azért még várni kellett de nem olyan sokat. Főleg, hogy Titusz belépett, és utána már nyomta is a Discobaby-t, ami alatt megjelentek a fiúk, és elkezdődött a szokásos hangolás.
És ezután jött az első szám, amiben semmi meglepő nem volt, hisz már jó ideje ezzel a számmal kezdenek általában, ez a szám pedig a Bzmg. Amit a szerelem 3 stációja váltott fel /Szerelmes vagyok, Felveszem a nyújork jenkis kabátom, Nem imádlak/, illetve azért még a válás előtt egy Fesztivállapot is befigyelt. Majd a Nem Imádlak után jött a Boros, majd Mérien amit nagyon jó volt hallani, az előző koncerten amin voltam, a szülinapin /arany lemez 1 és már 28 éves lettem azon a héten/ nem volt ugyanis. Majd egy újabb Gyémánt dal, a Komment következett, ami szintén nem volt márciusban, jó volt újból hallgatni, ugyanis tipikus koncertdal, jó pörgős dal, amin az ember kiélheti magát.
Ezután jött egy olyan szám amit én magam nem igazán szívlelek /mondjuk földrajz-ot amúgy igen/, Energia, megyék, népesség. Majd ezután a Zsolti a béka következett, pontosabban következett volna, Titusz bár bejátszotta ugyan, Még5 el is kezdte, de aztán abba maradt a dal.
És jött egy igazi "ritkaság" blog: Igazi hip-hop, Metasláger, Kavboj, California.
Majd hogy hogy Zigilemeznél maradjunk a Készüljél fel a hangulatra című szám következett, majd a következett egy olyan szám ami végképp nem való koncertre /sem/, az igénytelenség egyik csúcsa, egy vérbeli badaista stílusú szám, ami embereknek sem ajánlott, ez volt a Csecs.
Majd jött a Gyaloglás vége, ami egyben a koncert "vége" is volt. Természetesen csak egy kis időre. Ugyanis hamarosan színpadon volt megint a 3 + 1 hülye, és folytatódhatott tovább a koncert. A változatosság kedvéért megint Zigilemezről jött egy dal, még hozzá a Melós.
Ami után már csak két dal volt még vissza az 1-2-3, és az a Kalauz Billie Jean-es, Kombinés változata, és a végén Thank you very much!
Ezért a koncertért tényleg nagy köszönet. Olyan érzésem volt a koncert után, hogy ez Zigilemez koncert volt, hisz ez az album dominált a koncerten, oly annyira, hogy 7 szám volt erről az albumról most. Mondjuk fura, hogy pont mit parodizálsz maradt ki ebből a 7-esből.
Bár ennél is furább dolog történt, hogy kimaradt a Nemzeti Hip-hop, ami azért volt nagyon meglepő, mert Bebukta nem maradt el, hanem szintén elhangzott felsoroltak mellett. Koncert alatt hiányolták is a nemzetit, többször kiabálták, de végül kimaradt. De engem kárpótoltak a ritkaságok, amiket ugyan már az előző koncerten is lenyomtak, akkor nagyon meglepő volt, most annyira nem lepődtem meg, és legfőképpen nagyon örültem, hogy újból előkerültek ezek a dalok.
Ráadásul most egy csokorba is kerültek, egy külön kis blokkba, ez volt a nap fény pontja.
Bár azért volt egy igen komoly hiányom, ugyanis Nótacsokrok sem voltak a koncerten, ahogy már márciusban sem voltak legutoljára februárban hallgattam Egerben /és fel is vettem/.
A koncert nagyon pörgős volt. Zsolti a békás közjátékon kívül csak egy érdemlésre méltó dolog volt. Még pedig, hogy Még5 elkezdte koncert közben Kozsot utánozni , fellendítette a kezét, majd azt mondta, hogy sziasztok amolyan kozso style-ban, természetesen a nép is lendített a karját vele együtt, ez amúgy vissza-vissza térő momentum volt a koncert alatt. Komoly sztorizás, levél, esernyő, létra, szék, fa, buborékfújás most nem volt. A hangulatra sem volt panasz, bár egy picit szűkös volt a hely az első sorban, a koncert végén ráadásul mögülem egy lány is próbált befurakodni az első sorba, jutalma végül az lett, hogy pár másodpercig eléje tolták a mikrofont.
Végezetül a fiúk szerkója a szokásos volt, mostanában ebben szoktak lenni. Melegítőben érkeztek, de pólóban tolták le a koncertet, szép színes Tisza csukában, és "szőrös" kézzel.
Képek, videók most nincsenek a részemről, mivel az elemeket otthon felejtettem a gépbe.
De képeket és koncert felvételt is találtam a neten.
Koncertfelvétel kb. 1 órás /Igazi hip-hop, Metasláger, Kavboj, California blokk hiányzik belőle sajnos/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése