2011. december 29., csütörtök

Barba Negra Bëlga koncert - 2011 december - 11.

Évadzáró koncert volt a tegnapi. Egy igazán különleges alkalom, egy igen friss koncerthelyen, Móricz Zsigmond körtértől nem messze, Budán. Egész nagy helyszínről beszélhetünk.
A legnagyobb különlegesség egy általunk rajongók által kiötlött dolog, vagyis hogy megajándékozzuk a fiúkat karácsonyra, de nem is akármivel, egy új trambulinnal, ugyanis régi a nyáron felmondta a szolgálatot.
Persze ha használják ezt az eszközt, akkor előbb-utóbb gallyra megy. De ez csak az egyik része volt a meglepetésnek, bár ezt lehet a fontosabb résznek mondani, a másik rész a személyes üzenetek.
A rajongók egy hosszú szalagra írhatták fel az üzeneteiket, és ezt átadásra került a trambulinnal együtt.
Mindkét dolog már önmagában is egy szép gesztus, így együtt tökéletes karácsonyi ajándékot alkottak de ha már karácsony, akkor még annyit megjegyezném, hogy külön karácsonyi izzósort is kapott a trambulin.
Illetve még színpad széle is kapott egy ilyen izzósort, bár egy kissé lecsúszott ott ahol én álltam, a szokásos helyemen. :)
Illetve hogy meglepetésnek ne legyen vége, a színpadra került még egy trambulin, bár az sokkal kisebb volt.
És már a koncert alatt érte károsodás, hisz nem olyan strapabíró, mint mi ajándékunk.


Fiúk szereléséről röviden csak. A képen látható, hogy egyen szerkóban voltak, fehér öltöny, fehér mellény, és ahogy Gödörben itt rövidnadrágban léptek színpadra, és az elmaradhatatlan színes vászoncipőt viseltek mind3-an úgy kivételesen nagy különbség csak sapkájukban volt, de mint látható az is megszokott színeket képviselte. Bár annyit még elmondanék, hogy Tokyo nem igazán bírta a hőmérsékletet, így ő kigombolta az öltözékét, de nem vette le a zakóját.  Illetve szőrös karvédő most csak Bauxiton volt csak a koncerten.
Illetve Tokyo lábán észrevehető volt egy tetkó, ezt először csak egy pillanatra kaptam el a szemeimmel, de utána direkt figyeltem, hogy jól láttam, és igen jól láttam.
Sok érdekes dolog láthatott az ember a koncerten. Pl. egy létra be volt készítve a fiúknak, ami használatba is került, ugyanis fiúk lufikkal jelentek meg a színpadon amik a shortjukhoz voltak erősítve. Még5 nem igazán jól ezért el is repült a luficsomag. Megpróbálták leszedni, pl. mikrofonállvánnyal, az komoly jelenet volt, de nem ment. Aztán leesett nekik, hogy ott a létra, így fogták létra odavitték, bár elsőre az eltévesztették az irányzatokat, aztán az egyik hangfal közé berakták a létrát, Bauxit tartotta, míg Még5 felment, és lehozta.
Ez már önmagában vicces jelenet volt, de Még kálváriája nem ért véget. Ugyanis ezután még folytatódott a közjáték, hisz nem tudta magának bekötni a lufikat, így segítséget kellett igénybe vennie, Bauxit vállalkozott eme nemes feladatra.
De ezzel nem ért véget a dolog, mivel a pakk előre jött, és teljesen Még5 képébe lógott. Ő próbálta különféle módokon hátra rakni a cuccot, de nem sok sikerrel, aztán egyszerűen csak átlépte.
De még itt sincs még a sztorinak, ugyanis kaptak fiúk egy-egy műanyag kardot.
És ezt fiúk valahogy megpróbálták rögzítene. Tokyo oldalt tudta rögzíteni, Még5 viszont szerencsétlenül járt, mert kardja beleakadt a lufi zsinórjába, így még azzal is megszenvedett, de végülis kiszabadította a tőrét.
Még5-el kapcsolatos sztori, hogy egy bazi nagy labda is került a színpadra. Amivel jól elvolt.
Az hagyján hogy ráült, de az volt a legnagyobb amikor végig ment színpadon, és körbe pattogtatta, mint valami kosárlabdát.
Létra sem maradt kihasználatlan, ugyanis arra aggatták fel a lufikat, és kardokat is.
A lufikat a koncert vége fele elkezdték osztogatni, a szerencsések kaphattak egy-egy lufit. Én is szerválhattam volna egyet, de nem vagyok egy nagy lufi rajongó.
Illetve trambulinnal kapcsolatos, hogy leszedték a fiúk a szalagot róla, és egy fajta kordonként került használatba, végig ment a mikrofonokon, illetve a másik vég létra volt, de elég hamar bedőlt a dolog, de ezen rövid időszak alatt elolvastak egy két üzenetet.

Illetve még egy létrával kapcsolatos történet. Bauxit koncerten egyszerűen csak vállra vette, és úgy nyomta le az egyik dalt.
Sok pozitívumot írtam, de sajnos volt negatívum is. Ugyanis közvetlen körülettem valaki állandóan belógott a színpadra, pontosabban próbálták elérni a színpadot kisebb-nagyobb sikerrel.
Még5 jól el volt az egyik rajongója, ugyanis ő leakart kezelni vele, de ő el-el húzta mindig a kezét, az azért jó kis jelenet volt, ami mosolyt csalt az ember arcára.
Másik esetben viszont egy rajongó egy cigit próbált adni Még5-nek, de ő nem vette a lapot először, de a srác nem adta fel és végül a dohányárú eljutott a címzetthez.

Szerencsére annyira nem volt zavaró, hogy elvegye a koncertélményt teljesen, sőt nem rontott rajta sokat, bár elég unalmas volt dolog, de fáradhatatlanok volt ezek a rajongók.
Illetve ha már szóba került kordon és színpad. Ugyebár kordon volt, színpad is magasabban volt, de végül is nem volt olyan vészes, mint amilyenek elsőnek tűnt.
A koncert kezdés mondhatni rendhagyó volt, hisz nem a Discobaby-vel kezdődött a koncert, hanem a porszívócsővel, amit finoman szólva sem bírok, így elég lehangoló volt, de a Disco Baby-vel "folytatódott", így az igazi felvezető már megalapozta a hangulatot, és teljesen kitörölte az előző track-et.
A kezdés rendhagyó volt, ám igen stílszerű. Őszintén megmondva nem emlékszek hasonló kezdésre bár már nagyon vártam egy ilyet. Ugyanis a Készüljél fel a hangulatra-val kezdtek a fiúk.Itt nem szám maga a rendhagyó, hanem hogy kezdőszám volt, pedig maga a dal adná magát kezdésnek.
Következő számok: Szerelmes vagyok, Komment, Boros, Mariann, Melós, Fáká!, Zsolti a béka,
Mit parodizálsz, Puputeve /nap első "ritkasága", Még5 része nélkül, gyors kezdéssel/,
"Hét száma" /ez hasonlóan lazítós kis dal volt, mint a Gödörben, bár ez más dal volt/,
Az a baj /végén felgyorsulós/, Gyaloglás vége. És a koncert itt ért "véget".
Fontos dolog a számokkal kapcsolatban, hogy felkonferálást ezen a koncerten egy "gépi" hang adta.
Ez egy női hang, akit már pl. a tavaly Aranylemezen is hallhattak a rajongók, ebből is látszódik, hogy a fiúk a koncerteken mindig próbálkoznak valami merőben új dologgal.
Ráadás most elég hosszú és tartalmas volt.
Bzmg-el kezdték, ráadásul hangszerrel, Titusz beállt dobolni de elég gyorsan kezdett, a fiúk rá is szóltak, hogy lassítson, az eddigi koncerteken is meg volt a maga feelingje az ilyen jeleneteknek, különösen ennek is, hisz Titusz nem először dobolt ezalatt a dal alatt. A dal kapcsán leginkább a végét emelném ki, ugyanis ott nagyon felpörgött Titusz, és vele tartotta tempót Még5 is.
Ezután viszont egy szó szerinti ritkaság ami feltette koronát erre az évre, ami teli volt olyan dalokkal, amit vagy egyáltalán nem, vagy nagyon ritkán halhat a közönség. Ez előbbi kategóriába tartozik ez a dal, még hozzá a Budapest. Mondjuk tény, hogy ez a dal hozzám nem áll nagyon nagy közel, de ez is egy igen jó féle Bëlga dal, és mindenképpen nagy öröm volt koncerten is hallani.
Ezután következett az Egy-két-há. Számmal kapcsolatban annyi megjegyzendőm van, hogy ahogy az idén nyári ZP-s koncerten itt is igen sokszor skandálták az egy-két-hát, igen hangosan ez azért elég zavaró volt, bár volt Nemzeti Hip-Hop hang is tömegben, de az 1-2-3 mindent elnyomott.
Amúgy a fiúk nagyon unják a dalt, ez onnan látszódik, hogy lecsalták a refrént nagyon is, Még5 volt aki leginkább énekelte, Tokyo inkább csak a cenzúrázott változott. Bauxit amúgy a koncert alatt többször is cenzúrázta magát, remélhetőleg ezen "jó szokását" nem viszi át az új évre.
A záró szám is rendhagyó volt, már csak azért is, mert Miskolci Bëlga nem volt most, egy igen rockos dallal, az új világgal zártak a fiúk, így Kaller 1 elmaradt az év utolsó estén, hát igen ez a bliccelők napja volt.
Illetve most az Arany lemezről sem volt dal, pedig Bebukta megszokott része a koncerteken, ennek párja volt egy darabig a Nemzeti Hip-Hop ami az idén nem tért vissza. Remélhetőleg az új évben visszatér ez is.
Képek a koncertről:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.347995025213995.98919.230681133612052&type=3
Végezetül szeretném megköszönni a fiúknak ezt a fantasztikus évet, ezt a 10+1 koncertet, egy külön élmény volt leginkább tavasztól. És kívánok minden nekik, minden kedves olvasónak és rajongónak boldog új évet. Mivel ebben az évben nem igen jelentkezek új írással. BUÉK skacok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése