2011. november 20., vasárnap

Gödör Bëlga koncert - 2011 november - 10.

Először is azt hiszem, nem árulok nagy titkot ha azt mondom,hogy Boros visszatért (sokak örömére).
Gödör jártam szombat-vasárnap, koncert ugyanis éjfél körül kezdődött, és bőven átnyúlt a vasárnap 1 óra 20 perc körül lett vége.
Ez a második alkalom, hogy Gödörben jártam.Először is Bëlgan voltam, de akkor több érdekesség is volt.
Az első, hogy 25. születésnapomat ünnepeltük, a második, hogy Carbonfools volt az előzenekara a Bëlganak.
Nagy buli volt meg kell hagyni, ahogy a mostani is. Ugyanis Bëlga hozzászoktatta az embereket az idén a jóhoz és ez a sorozat Gödörben sem szakadt meg.
Helyről magáról annyit érdemes tudni, egy a több földalatti szórakozó hely közül, Deák Térnél található, van egy nagy színpada, de vannak kisebb színpadjai is. Egész kellemes hely meg kell hagyni.
Koncert kezdés tolódott, több zenekar is fellépett  még Belga előtt, /ugyanis VillágGödör hétvége volt, annak is második napja/ mondjuk a nagy színpadon csak egy a.Marlboro Man. Illetve előttük Puszi együttes lépett fel, aki Bëlga-tól az A-Á-t is előadták.


Disco Baby után, természetesen a Bzmg következett, ez már jól megszokott kezdés a fiuktól.
A szerkójuk az elöző koncerthez képest csak részben változott. Ugyanis elég érdekesen néztek ki, mert fehér zakó volt rajtuk és de emellé sort párosult. Tokyo szerkója maradt /fehér zakó, fehér mellény, fekete ing/,
Még5 /fehér öltöny, fehér zakó, piros ing/, Bauxit meg totál fehérben volt felsőruházatát tekintve,de még a cipője sem a szokásos színes vászoncípő /Tokyon és Még5-ön most is ez volt/, hanem fehér színű vászoncípő, shortja piros színű volt.
Fura öltözék hagyján,Tokyo azért bebizonyította, hogy hülyeséget még lehet fokozni. Sapkájába, ugyanis szívószálakat rakott.Először csak egyet aztán még egyet, de háromnál azért megállt.

Közönség jól érezte magát, bár kevésbé megszokott módon most üvegpoharak repültek a földre.De visszatérve a koncertre. Lehetett számot kérni, ebben végülis Hús nyert, bár jobban örültem,van egy lyuk-lyuk-nak Egerben azt kérték,és le is ment végig, míg Húsból most is csak részlet ment le, idén már sokadjára. De ez sem baj. De ha már jól beharangoztam a koncertet, akkor le is írom mik voltak: 
Igazi Hip-Hop, Zsolti, Hús /részlet/, Parody /JE!!!!/, Boros /JE!!!/, Mariann /JE!!!!/, Komment, Jenő /EZ AZ!!!/
Koncert alatt pont ezek szavak törtek ki belőlem, amikor felcsendült Jenő dallama, ugyanis már egy ideje szerettem volna koncerten is meghallgatni, ezt a fantasztikus dalt, ugyanis az nem rémlik, hogy hallottam e korábban, bár lehetséges. Csak hát a franc se emlékszik mi volt három-négy évvel ezelőtt.
De visszatérve ez tényleg megint az extra kategória, és ez az a jó amihez hozzá szokattak minket rajongókat a fiúk, hogy koncertről koncertre előkerülnek ilyen unikumok. Ezek után a következő olyan dal, amit nagyon szeretnék hallani koncerten a Pipitánc lesz. Hisz Probléma és Kalauz 2 is voltak már, még ha csak részletben akkor is.
Szerelmes vagyok a la natúr. Az kell mondjam ez már megszokott,hogy Kombiné nem társul ehhez a dalhoz.
Bár Kombiné nem csak Szerelmes vagyok mellett foglalt már helyet, hanem a Felveszem a Nyújork Jenkis kabátom és Kalauz 1 mellett is. Volt szerencsém ezeket élőben is hallani. Bár azért Nyújork Jenkis nem az igazi a "Sparhelt szájú...." rész nélkül, de kuriózumnak mindenképpen jó volt.
Még annyit, hogy remélhetőleg Kombiné is visszatér hamarosan, idén Kalauz1-ben volt még Kőrösiben.
Illetve a Nemzeti Hip-Hop-ot is várjuk vissza. Bár a múltkor már írtam, hogy egyre inkább feledésbe merül a dal, ezt a tegnap jól példázta,nem emlékszek Nemzeti Hip-Hop-s bekiabálásokra.
Melós, Kavboj, Get one rhyme. Get one rhyme már egyre kevesbé hogy van, pedig nem az a szám ami most szokott lenni, de idén tökéletesen megfigyelhető, hogy vannak bizonyos szériáknál a bandánál, amikor előkerült az Igazi hip-hop, California, Hello Baz megye az ember nem hitte, hogy még többször is hallani fogja pedig így lett. Kavboj meg olyan so-so, hisz tavaly 11 koncerten és egyiken sem volt, idén meg összességében kevesebb az a koncert jóformán amin nem volt, bár ezt nem számoltam össze.
Ezután egy meglepetés jött, ami pénteken hangzott el először még a "hét slágere". Erről nem tudok mit mondani hallani kell. De meg kell hagyni nagy poén volt elsőre. És jött az "utolsó" dal a Gyaloglás vége.
Ha Bzmg-ről ellehet mondani, hogy megszokott kezdőként Gyaloglás vége is levonulás számnak nevezhető.
De természetesen még itt nincs vége koncertnek, hisz jött a ráadás.
Hét slágere megint, Bebukta, Fesztivállapot, Hét slágere, Egy-két-há. Innen végéből nekem Kaller 1 hiányzott  most leginkább, a jól megszokott Billie Jean-es verzió.
És akkor most történések. Na most azért történtek dolgok. Szeparé nagyon pörgős volt, kevesebb volt történés, most rendesen volt. Először is még a koncert bekonferálták, hogy Titusz járt az X-faktornak, majd úgy is szólították, hogy X-faktor. De a legnagyobb az volt, amikor leküldték, hogy pacsizzon le a közönséggel, és ő végig is ment az első soron sokak örömére. Volt hogy Bauxit lejött a színpadról a kordon elé, de inkább csak legvégén, amikor véget ért a hepaj.
De az egyik legnagyobb jelent Kavbojhoz köthető, Titusz beállította zenét, majd oda vonult a vokálozó Tokyohoz és Bauxithoz. Ez megint olyan jelenetsor, amit kár lett volna kihagyni. Tokyoék amúgy tényleg úgy álltak, mint háttérben vokálózó lányok, csak ők ugyebár férfiak.
Aztán volt olyan közjáték, amikor Még5 odaszólt, a koncertet oldalról nézőknek, hogy ők is jönnek szembe velük, de nem járt valami nagy sikerrel, bár azt megjegyezte, hogy oldalból biztos jó a profiljuk.
Boros egy részét Tokyo ülve nyomta le, elég érdekes módon, ugyanis megdöntötte a széket amin ült. De annyira nem vészesen nem is esett el.
Tőrés és zúzás ma is elmaradt. Helyette viszont hulahopp karika. Na is egy külön szám volt amit azzal összehozták,egymás feje felé emelték éneklés közben, vagy ketten léptek bele az szem karikába, de talán a legnagyobb az már cirkuszba illő jelenet volt, amikor Bauxit átment a karikán, igaz ez nem lángolt. :D
Bauxittól egy kis break tánc nem maradt el most sem. És azért mozogtak rendesen. Még ami vicces, volt, ahogy Még5 riszálta magát, az is élményszámba ment.
Összességében több újabb szép és vicces élménnyel gazdagodhatott aki ott voltuk köztük én, köszönet ezért az esetért. Lehet idén utoljára voltam Bëlga-n, de ez persze még változhat. De évzáró koncertnek sem volt semmi ez az este. Nagy köszönet Jenőért és minden idei koncertért, hisz ezek koncertek igen komolyan élményszámba, fantasztikus év volt, köszi fiúk!


Képek: https://picasaweb.google.com/koncerzus/BelgaKoncertGodor2011November
Videókhttp://www.youtube.com/watch?v=rI0EAZyoyH8
http://www.youtube.com/watch?v=W3qo1-P4wV4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése