2011. október 21., péntek

Szeparé Bëlga koncert - 2011 október - 9.

Több, mint egy hónap után október 20-án újból Belga koncerten. Az előző 4 koncert, mint az a beszámolóimból kiderült, felejthetetlen élmény volt. Amivel a fiúk igen magasra rakták a mércét.
És pár az elöző koncertekhez képest itt "újdonság" nem volt.
Ritkasságok voltak ugyan, de ezek a dalokat idén már előkerültek akár többször.

A koncerten Matyi barátommal voltam, 3/4 8 környékén érkeztünk, a koncert fél 9-re volt kiírva, de több mint egy óra csúszás volt. Olyan 21:35 körül szólalt fel a visszatérő Disco Baby, hisz a legutóbb a ZP-ben egy számomra ismeretlen intro volt.
Amúgy a helyszínt keresni kellett, és mivel nem találtuk két fiatal igazított el minket. De ez nem volt olyan nagy kitérő.

A hely maga elég kicsi, de hangulatos kis hely. Bár a helyszín kicsinysége miatt is szabad asztal nem volt, de ez sem volt olyan nagy probléma, mivel nem csak asztalok vannak ezen a helyen, hanem oszlopok is ahova ugyanúgy lelehett rakni az italt. A hely árai elég "szépek" voltak. Közel 600 ft egy korsó sör, egyszer belefért. Illetve egy két deci Frittmann is lecsúszott.
Viszont szeretem az ilyen helyeket, mert színpad és az első sor között nincs különbség, ezért ennek meg van külön hangulata, legutóbb december 1-i Morrison's2-s koncert volt ilyen amin én is voltam. Illetve Club202 volt olyan koncert ahol nem volt kordon az idén, de ott viszont roppant magas volt színpad.

A koncert ahogy már említettem a Discobabyvel kezdődött.
Az elöző koncerthez képest azért már megváltozott a fellépő ruha. Amely különösen jó volt.
Különösen Mégöté tetszett. Amúgy az öltözék nagyon hasonlított az említett Morrison'2-s koncertre.
Még5: fehér öltöny, fehér mellény, világoskék ing, Bauxit: Fekete öltöny, fekete mellény, fehér ing.
Tokyo: fehér zakó, fekete nadrág, fehér mellény, fekete ing, illetve karján nagy sárga karóra.
Lábbeli a szokásos színes Tisza vászoncípő a fiúknál. Illetve a sapkák is mondhatni a megszokottak, bár most Még5 rózsaszín sapkában, amiben úgy nézett ki, mint egy nagyra megnőtt manó. :)
Bauxit teljesen úgy nézett ki zakó nélkül mint egy béres legény, már előttem volt az a kép, ahogy mutatja Budára az utat.


Ezután jött az Igazi Hiphop /már sokadszorra az idén/, Zsolti a béka következett /Gyereklemezről ugyebár vagy Zsolti vagy Csoki szokott lenni koncerteken, most a békán volt a sor, sokunk örömére/. És ezután jött el a nap egyik csúcspontja számomra: Mit parodizálsz avagy Parody /így szoktam rá hivatkozni/, ha rangsorolni kéne a Belga számokat akkor nálam Boros lenne az első, és Parody a 2. Remélem ezen paródia jövőben is sokszor kerül az idén, hisz volt jó 1 év, amikor egyáltalán nem hallottam ez a dalt, de úgy néz ki, hogy ennek szerencsére vége.
Ezután a pontos sorrendet nem tudom, de ezek voltak: California, Metasláger, Nótacsokor /mind3/, Kalauz 2 /részlet/, Lottó, Get One Rhyme, Melós, Hello BAZ megye, Komment. A 3 stációból most is kettő volt ráadásul igen nagy távolságban, Nem Imádlak a koncert elején volt, míg a Szerelmes vagyok már a vége felé, Nyújork Jenkis tegnap elmaradt.

És már csak 6 szám maradt ezeknek tudom sorrendjét:
Fesztivállapot, Gyaloglás vége /színpadról le/ Ráadás: Bebukta, Egy-két-há, Kavboj /kérésre/,
 Kalauz 1 /Billie Jean/
A bakik erről a koncertről sem maradtak el, Bauxit pl. a Get One Rhyme-nél felejtette el a szövegét, és toldotta ki egy "satöbbi"-vel. :) Illetve Mégöt is bakizott, de azt meg nem mondanám, hogy melyik számnál.
Az Egy-két-há alatt Matyi azon szerencsések közé tartozott, aki mikrofonba üvölthette a refrént.
Kavboj kérésre ment le, illetve voltak még extrém kérések, pl. az Alany-Állítmány acapella verzióban :D
Amúgy egy papír lap volt pont előttem A-Á írással. De még a Kavboj közben is kéréssel próbálkozott az egyik rajongó, sikertelenül, Még5 el is kérte tőle a cetlit. Ez egy igen jó jelenet volt. De talán ez a jelenetsor legemlítésre méltóbb, ugyanis a koncert igen csak pőrgös, ritmusos volt, nem voltak most nagy közhelyek, szövegelések, bár Titusz Fesztivállapot végén jól leszídta Még5, mivel a dal "lassaban" ment.
Kalauz 1 volt a záró szám, Billie Jean-es verzióban, ami ugyebár a legjobb, bár idén volt már simán is.
De azért ez igazi, a szám végére a refrén teljesen belassult, de azért véget ért és jöhetett Thank you very much. A fiúkkal most nem lehetett lekezelni, mert egyből mentek a backstage részre, bár a színpad másik oldalán állok azért probáltak kontaktba kerülni velük.
A felsorolás egy számot lehet hiányolni ami nélkül kb. 4 éve nincs koncert, és ez a Boros.
Ez most elmaradt, itt visszautalnék korábbi fejtegetésemre, még nyári ZP-s koncert kapcsán, amikor a megszokott dalok közül csak Boros és az 1-2-3 volt, hogy lehetséges, hogy a jövőben ez a 2 majd csak 1-re redukálódik, ezt kérdésnek tettem fel anno, most ott tartunk, hogy egyre redukálodott ez a szám. De egyszer minden sorozat megszakad, és attól szerintem nem kell félni,hogy Boros a feledés homolyába kerül majd, mint mondjuk a Nemzeti Hip-Hop ami már jó ideje sincs koncerteken, bár  a rajongók beszokták kiabálni, de ezen a koncerten már alig lehetett ezt hallani.
Illetve azért volt egy nem mindennapi jelenet, legalábbis Belga koncerten nem mindennapi, Még5lövés bemutatta zenekar tagjait, de a végén saját magát is bekellett mutatni, mivel ő többiek szemetek voltak, és egyikük sem mondta, hogy Mégöt.
Illetve a koncert elején megkérdezték a fiúk először Bauxit, hogy mikor és hol volt utoljára ilyen "klubkoncert". Ilyen nem sűrűn volt mondjuk mint az korábban írtam, bár még az idei év elején volt egy Borest ahol fellépett a Bëlga.

Hely kicsiségére visszatérnék, ugyanis a belmagasság sem volt vmi nagy, ami kapásból kizárta trambulin használatot, bár azért előfordult hogy helyből ugráltak a fiúk pl. Bauxit is így tett, de hozzáteszem, hogy helyből ugrálva is elérte plafont, csak hogy érzékeltessem tényleg milyen kicsiny volt a belmagasság.
De azért a koncertek közben nem maradhattak a jól megszokott dolgok, volt fetrengés Tokyotól.
Még5 meg fejen állt, szegényt nem hagyták nyugton ilyen állapotban, ijesztegették azzal, hogy kezére lépnek, de megkimélték. Még5-nél volt egy nagyobb szigetőszalag, amivel jó pár dolog be lett ragasztva, Még5 sapkája is pl., de Titusz laptopja sem kerülte el a leragasztást, így az alma nem is látszódott laptop tetején.
A koncert pőrgös volt ahogy mondtam, de most műszaki tárgyak meguszták, nem volt laptop, dvd szétverés, mint az elöző koncerteken. Sőt az utolsó ZP-s koncerten, még egy darázsfészket megszerezhetett egy szerencsés rajongó.
Illetve a világítással most is akadtak problémák, volt egy kapcsoló színpad baloldalán amielőtt álltam, amit időnként megnézett Bauxit, amit rajongó lányok kihasználtak, és jól megsimogatták a buksiját.
Bekiabálás most is volt természetesen, de szerencsére olyan nagy mértékű 1-2-3 volt, sőt voltak egész meglepő bekiabálások is, még pedig pl. 100 is ilyen volt.
Szóval összeségében ez nagyon fasza buli volt. A következő állomás vélhetően november közepén a Gödör lesz.


Képeim: https://picasaweb.google.com/koncerzus/BelgaKoncertSzepare2011Oktober
Videóim: http://www.youtube.com/watch?v=uq43Ow6Izw8
http://www.youtube.com/watch?v=ivhBvlSnqBU

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése