2011. január 9., vasárnap

Tour de ski Nők

Ma véget ért a Tour de Ski, ami még szilveszterkor kezdődött, és azóta a versenyzők 8 szakaszt teljesítettek 10 nap alatt. Az utolsó szakaszon /ami egy handikapes indítású verseny volt/Therese Johaug volt a legjobb, számomra ő a Tour embere, hisz 10-en kívül is volt, és onnan jött fel másodikra, meg nem mellesleg kedvelem is Johaug-ot, emlékszek arra, amikor 2007-ben vb-n dobogóra állhatott 30 km-en, akkor még nagyon fiatal volt, és kevés VK szereplője volt, ezzel robbant be igazán.
Tour-t természetesen Kowalczyk nyerte, aki szinte biztosan megnyerte a VK-t is, ugyanis a fő riválisa Bjoergen kihagyta a Tourt, így nagyon nagy hátrányba került olyan 600 pont, vagyis 6 győzelemnyi hátrányba.
Marianna Longa lett 3., aki végig kiegyensúlyozott volt, és klasszikus stílus mellett a szabad stílusban is ott volt a legjobbak között. Follis lett a 4., aki nem igazán bírta az utolsó szakaszt.
Kalla a 2008-as győztes lett az 5., aki nagy hátrányból jött, és teljesítette azt ami tudott, vagyis hogy Majdic elé bejöjjön.
Még annyit kell tudni erről az utolsó szakaszról, hogy ez egy olyan szakasz, amihez hasonló nincs a világkupában, ugyanis egy alpesi sí lejtőn mennek felfelé a szakasz kb felén.
És ez jelenti az igazi kihívást, az utolsó kilométerek.
Érdekesség, hogy norvégok TOP10-ben 4 versenyzővel is képviseltetik magukat, pedig többen nem is indultak el a Tour-on Bjoergen, Steira, és Skofterud sem pl.
A legjobb finn a 8. helyezett a mindössze 20 éves Lahtenmakki lett aki idén robbant be igazán. Roponen 11., és Saarinen 13. helyen végzett az összetettben.
40 alatti célbaérkező volt a végén, ami nem egy nagy szám, de idén nem is volt sok induló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése